Vladimir Tatarević je rođen je u Beogradu gde je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti 1997. godine. Posle završetka diplomskih studija proputovao je svet i bio u više od trideset zemalja, a tokom dvogodišnjeg putovanja radio je za “Trans Ocean Photos”. Godine 2000. se preselio u Atlantu, Džordžija, SAD gde je radio kao fotograf za različite kompanije. Leta 2002. osvojio je prvu nagradu na nacionalnom takmičenju fotografa “Life touch” u Atlanti. Pred kraj 2002. godine, vratio se u svoj rodni grad gde je nastavio karijeru kao slobodni umetnik. Magistrirao iz oblasti fotografije a kasnije stekao i zvanje doktora umetnosti na Fakultetu primenjenuh umetnosti u Beogradu. Trenutno je u zvanju redovnog profesora na istom fakultetu kao i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Vladimir Tatarević je imao više samostalnih izložbi i učestvovao je u nekoliko internacionalnih i nacionalnih grupnih izložbi. Prvi je srpski fotograf koji je imao naslovnu stranu publikovanu u časopisu Nacionalan Geografija (National Geographic) koja je ušla u pet najboljih naslovnih strana sveta za 2007. godinu. Njegov rad je publikovan u nekoliko prestižnih časopisa kao što su: National Geographic, Nature Conservancy, Cosmopolitan, Men’s health…
Kao komercijalni fotograf u saradnji sa marketinškim agencijama u zemlji i inostranstvu, kao i zavidnim portfoliom klijenata, Vladimir Tatarević se svojim radovima pozicionirao u sam vrh profesionalne scene primenjene fotografije.